Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes-pudingos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A lapokhoz

  • 300 g darált keksz
  • 200 g vaj (olvasztott )

A vanília krémhez

  • 0,5 liter tej
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor (40 g)
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt (kb 40 g)
  • 50 g vaj

Továbbá

  • 200 ml habtejszín
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag habfixáló

A tetejére

  • csokoládéreszelék

A karamell réteghez

  • 170 g barnacukor
  • 140 ml tejszín
  • 60 g vaj

Elkészítése

A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd félretesszük. A cukrot, a tejszínt és a vajat lábosba tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként megkeverve 15–20 percig gyöngyözve főzzük.

A vaníliás krémhez 150 ml tejjel csomómentesre keverjük a tojássárgáját, a cukrot, a pudingport és a lisztet. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, majd langyosra hűtjük.

Egy forma aljába nyomkodjuk a vajas keksz felét, ráöntjük a karamellt. Amikor a karamell langyosra hűlt, befedjük a maradék keksszel.

Erre simítjuk a vaníliás krémet, majd a cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínt is rákenjük. A tetejét csokireszelékkel megszórjuk, és legalább 2–3 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kekszes-pudingos-szelet/