Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Keksztekercs dióval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 25 dkg háztartási keksz (darált)
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 dl kávé
  • 1 evőkanál lekvár
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl tej (kb)
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vérnarancs aroma

A tetejére:

  • 1 marék dió
  • 4 evőkanál olvasztott csokoládé

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összekeverjük és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, ami nem ragad.

A töltelékhez a vajat habosra keverünk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az aromát is.

A kekszes tésztát kinyújtjuk. A deszkát előtte porcukorral szórjuk le, hogy ne ragadjon oda a tészta, majd elkenjük rajta a vajas krémet.

Jó szorosan feltekerjük, rászórjuk diót és olvasztott csokoládét csogatunk rá. Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap, tálalás előtt megszórtam porcukorral is. Szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/keksztekercs-dioval/