Elkészítése
Alap:
A darált kekszet a vajjal, a porcukorral, a kakaóporral és a lekvárral összedolgozzuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. A kész alapot hűtőben fél órán át pihentetjük.
Krém:
A lisztet a tejjel és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, végül beleforgatjuk a kihűlt főzött krémet.
Összeállítás:
A kekszes masszát folpackon vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a krémmel. A fólia segítségével szorosan feltekerjük.
Befejezés és hűtés:
A tekercset kókuszreszelékkel megszórjuk, majd jól behűtjük, hogy szeletelhető legyen.
Tipp:
A krém ízesíthető reszelt citromhéjjal vagy egy kevés rummal, így még különlegesebb ízt kap. A tetejére kakaóport vagy tortadarát is szórhatunk, hogy változatosabb legyen a megjelenése.

