Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Keksztekercs főzött krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alaphoz:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl tej
  • 5 evőkanál baracklekvár

Krémhez:

  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

Szóráshoz:

  • kókuszreszelék

Elkészítése

Alap:

A darált kekszet a vajjal, a porcukorral, a kakaóporral és a lekvárral összedolgozzuk. Annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. A kész alapot hűtőben fél órán át pihentetjük.

Krém:

A lisztet a tejjel és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, végül beleforgatjuk a kihűlt főzött krémet.

Összeállítás:

A kekszes masszát folpackon vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a krémmel. A fólia segítségével szorosan feltekerjük.

Befejezés és hűtés:

A tekercset kókuszreszelékkel megszórjuk, majd jól behűtjük, hogy szeletelhető legyen.

Tipp:

A krém ízesíthető reszelt citromhéjjal vagy egy kevés rummal, így még különlegesebb ízt kap. A tetejére kakaóport vagy tortadarát is szórhatunk, hogy változatosabb legyen a megjelenése.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/keksztekercs-fozott-kremmel/