Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Keksztekercs kókuszos-rumos krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl presszókávé (kihűtve)
  • 1 dl rumaroma

A krémhez

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 cl rum (vagy aroma)

Elkészítése

A darált kekszhez hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót, a kakaót és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáöntjük a rumot és a kávé egy részét.

Összegyúrjuk a tésztát és a maradék kávét apránként adagoljuk hozzá, hogy a massza megfelelő állagú legyen (se túl lágy, se túl kemény).

Egy nagyobb sütőpapírt kiterítünk és bőségesen megszórjuk kókuszreszelékkel. Ráhelyezzük a tésztát és kinyújtjuk egy sodrófával kb fél cm vastagságúra.

A lágy margarint alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel és a rummal (a rum ízlés szerint lehet több vagy kevesebb).

A krémet óvatosan rákenjük a kinyújtott kekszalapra, majd a papír segítségével feltekerjük. Többször is átgörgetjük, hogy szép formás legyen és a kókusz mindenhol befedje.

Ráhelyezzük egy tálcára és a hűtőben pihentetjük néhány órát, hogy az ízek összeérjenek és szépen szeletelhető legyen.

Közvetlenül tálalás előtt, ízlés szerinti vastagságúra szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/keksztekercs-kokuszos-rumos-kremmel/