Hozzávalók:
- 400 ml natúr joghurt
- 1 csomag zselatin
- 1 tejszínhabpótló por
- 125 ml tej
- 6 ek cukor
- 1 csokoládés pudingpor
- 400 ml tej
- 3-5 ek cukor
Elkészítése:
Először a csokipudingot készítjük el a puding csomagolásán szereplő leírás szerint, csak 4 dl tejjel. A kész pudingot egy 16 cm-es tortaformába öntjük úgy, hogy előtte hideg vízzel kiöblítjük.
Megvárjuk, míg kihűlt, majd hűtőbe tesszük.
Ekkor elkészítjük a fehér részt. A zselatinos csomagoláson szereplő eljárás alapján készítsük el a joghurtot. Én a joghurtot összekeverem a zselatinnal, majd hagytam, hogy egy kicsit megduzzadjon a zselatin, és elkezdtem melegíteni. Majd hagytam, hogy kihűljön. Közben beletettem a cukrot – de kóstoljuk meg, hogy kinek mennyire van szüksége.
Közben a tejszínhabpótló port összekeverem 125 ml tejjel, és ha már kihűlt a joghurt, akkor összekeverem a két krémet.
Ezt követően a csokipuding tetejére öntjük, és hűtőben tároljuk addig, amíg szilárd nem lesz (min. 5-6 óra).
[box style=”info”]A habpótló por és tej helyett használhatunk habtejszínt is.[/box]