Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kinder bueno sütés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 darab vajas keksz (kb 300 g)
  • 25 dkg mogyorókrém
  • kevés tej

Krém

  • 1,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100 g mogyoró (török)
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín

Tetejére

  • 200 g ét és tejcsokoládé vegyesen
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk pár perc alatt, majd késes aprítóban apóra őröljük.

A pudingport a tejjel és a cukrokkal csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Amíg kihűl, addig a tetejét folpackkal letakarjuk, így nem bőröződik be.

A kihűlt pudingot átkeverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a mascarponét, jól elkeverjük és végül belekeverjük a felvert tejszínhabot is, majd a mogyorót beleforgatjuk.

A tejszínt és a csokit összeolvasztjuk (vagy gőz fölött vagy mikróban többször átkeverve).

20 db kekszet tejbe mártunk, majd egy tálcára tesszük (lehet tepsiben vagy bármilyen tálban készíteni, amiben elfér). A mogyorókrémet kissé megmelegítjük, majd egyenletesen elterítjük a kekszen. A maradék kekszet is tejbe márjuk, majd a mogyorókrémre tesszük.

A mogyorós tölteléket egyenletesen a kekszes rétegre kenjük.

A kihűlt, de még folyós mázat ráöntjük a sütire és elterítjük rajta (ha nagyon besűrűsödne, akkor melegítsünk rá kicsit).

Pár órára tegyük hűtőbe a sütit, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kinder-bueno-sutes-nelkul/