Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 kivi
- 5 dl tej
- 2 cs pudingpor
- 0,5 kg túró
- 6 kanál kristálycukor
- 1 cs tortazselé
- 8-10 db babapiskóta
Elkészítése:
A 4 kivit megpucolom, szeletelem és belerakom egy folpack-al bélelt szögletes “őzgerinc” forma aljába, majd elkészítem a tortazselét a csomagoláson található leírás szerint.
Langyosan ráborítom a szeletelt kivikre és félrerakom kihűlni.
A tejből, cukorból és a pudingporból sűrű pudingot készítek és még forrón belekeverem a túrót.
Langyosan ráöntöm a keményre dermedt zselére, majd a babapiskótákat belenyomom a túrókrémbe.
Kihűlés után egy éjszakát a hűtőben pihentetem.
A formából kiborítva és a fóliát eltávolítva szeletelhető.
[box style=”info”]Ha sok a zselé, akkor lehet belőle szilikonos formában “zselébonbon”-okat készíteni és ezekkel lehet díszíteni.
Eperrel is elkészíthető.[/box]


