Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Knoppers recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tejszínes töltelékhez

  • 0,5 dl tejszín
  • 1 dl cukrozott sűrített tej
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg tejpor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat

A nutellás töltelékhez

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg nutella
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg durvára vágott pirított dió
  • 5 dkg aprított, pirított mogyoró

Továbbá

  • 3 db ostyalap

Elkészítése

A tejszínes töltelékhez a tejszínt felmelegítjük, majd belekeverjük a cukrozott sűrített tejet. Hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejszínes keveréket. Ezután apránként belekeverjük a tejport, és csomómentes, krémes állagot alakítunk ki.

A nutellás töltelékhez a vajat habosra keverjük a Nutellával és a kakaóporral. Hozzáadjuk a durvára vágott, pirított diót és mogyorót, majd alaposan összedolgozzuk.

Az egyik ostyalapot egyenletesen megkenjük a tejszínes krémmel, majd erre helyezzük a második ostyalapot, amit a nutellás krémmel borítunk be. Végül a harmadik ostyalapot a tetejére helyezzük. A rétegezett ostyalapokat egy nehezékkel lenyomjuk, hogy jól összeálljanak.

A kész desszertet egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Másnap éles késsel szeletelhető.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/knoppers/