Elsőnek a kókuszos részt készítjük el.
Kevés tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék, cukorral elkevert és felforralt tejhez.
A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk) és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön és a tetejére is jusson.
Elkészítjük a kakaós masszát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaóport, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot, majd jól keverjük el az apró keksszel.
Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk és jól nyomkodjuk bele.
Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
Mikor úgy látjuk, eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal átfordítjuk.
Aztán a bordáknál szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat.