Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszba töltött kekszes álom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A kókuszkrémhez

  • 4,5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 teáskanál zselatinpor

A kakaós részhez

  • 40 dkg háztartási keksz
  • 1,7 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 1 evőkanál rum (vagy aroma)

Elkészítése

Elsőnek a kókuszos részt készítjük el.

Kevés tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék, cukorral elkevert és felforralt tejhez.

A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk) és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön és a tetejére is jusson.

Elkészítjük a kakaós masszát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaóport, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot, majd jól keverjük el az apró keksszel.

Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk és jól nyomkodjuk bele.

Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.

Mikor úgy látjuk, eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal átfordítjuk.

Aztán a bordáknál szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kokuszba-toltott-kekszes-alom/