Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszcsiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 dl kávé
  • 1 dl rum
  • 5-6 evőkanál baracklekvár

A töltelékhez

  • 4 0 finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

A darált kekszet összedolgozzuk a puha margarinnal, porcukorral, kakaóporral, kókuszreszelékkel, kávéval és rummal. Annyi baracklekvárt adunk hozzá, hogy jól formázható, összeálló masszát kapjunk. A masszát hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

A töltelékhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Végül hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és alaposan elkeverjük.

A kekszes masszát egy nedves fólián ujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a kókuszos krémet, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük.

A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, majd hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy szépen szeletelhető legyen.

Felszeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kokuszcsiga/