Elkészítése
A tejet felforraljuk, hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 percig főzzük. Közben a margarint felolvasztjuk. A darált kekszet egy tálba tesszük, ráöntjük a kókuszos tejet és az olvasztott margarint. Hozzáadjuk a porcukrot és a rumaromát, majd alaposan összegyúrjuk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik részbe beledolgozzuk a kakaóport. Mindkét tésztát külön-külön, téglalap alakúra nyújtjuk. A kakaós lapot alulra tesszük, ráhelyezzük a világos tésztát, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit.
A kész tekercset kókuszreszelékbe forgatjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ezután éles késsel szeleteljük, és tálalhatjuk.
Tipp
Ha szeretnénk változatosságot, a világos rétegbe reszelt citromhéjat keverhetünk, vagy a kakaós réteget kevés fahéjjal ízesíthetjük.
