Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszvajas házi csokoládé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g kókuszreszelék (jó minőségű)
  • 100 g étcsokoládé
  • mogyoró (ízlés szerint)
  • aszalt gyümölcs (ízlés szerint, apróra vágva)
  • mandula (ízlés szerint)


Elkészítése:

A kókuszreszelékből késes robotgéppel kókuszvajat készítünk kb. 20 perc alatt. A kapott vaj felét és az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és hozzákeverjük a mogyorót, szárított gyümölcsöket, mandulát vagy tetszés szerint bármilyen más aszalt gyümölcsöt és magvakat.

Egy 10×20 cm-es formát kibélelünk alufóliával és belesimítjuk a csokoládét. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára dermedni. Ezután tetszés szerint felvágjuk.

 

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kokuszvajas-hazi-csokolade/