Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Koponyás fehércsoki falatok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cukrot egy kis edényben, alacsony lángon karamellizáljuk, majd pár csepp vörös ételfestéket adunk hozzá. A diókat bevonjuk úgy, hogy villával a közepükbe szúrunk, megforgatjuk a forró karamellben, majd egy kés segítségével sütőpapírra toljuk a villa hegyéről. Hagyjuk rajta teljesen kihűlni őket. 200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Picipiros
Beküldte: 2023.10.31.

Hozzávalók 8 darabhozAgyakhoz és a vérhez

A koponyákhoz

Elkészítése

A cukrot egy kis edényben, alacsony lángon karamellizáljuk, majd pár csepp vörös ételfestéket adunk hozzá. A diókat bevonjuk úgy, hogy villával a közepükbe szúrunk, megforgatjuk a forró karamellben, majd egy kés segítségével sütőpapírra toljuk a villa hegyéről. Hagyjuk rajta teljesen kihűlni őket.

200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a jégkocka forma alsó részét kitöltjük vele. A fejük búbjába függőlegesen 1-1 karamelles diót helyezünk, majd rátesszük a forma felső részét. Alaposan ráillesztjük, majd a jégkocka forma felső nyílásain át teljesen feltöltjük a koponyáinkat. Fagyasztóban 15 perc alatt keményre dermesztjük.

Kinyomjuk a formákból a kész koponyáinkat, hogy az agyuk látható legyen. Zsebsárkánnyal kicsit megolvasztjuk a fejük búbját és egy kiskanállal lehúzzuk a fejtetőkről a csokit. Nedves zsebkendővel letöröljük és máris szép, fényesen láthatóvá válnak a vörös dióink.

4. A karamellt picit visszahevítjük és kiskanállal csorgatunk a koponyáink arcára belőle.

Gránátalmás koponyák:

200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a jégkocka forma alsó részét kitöltjük vele. Közepükbe 1-1 tk gránátalmát teszünk, majd rátesszük a forma felső részét. Alaposan ráillesztjük, majd a jégkocka forma felső nyílásain át teljesen feltöltjük a koponyáinkat. Fagyasztóban 15 perc alatt keményre dermesztjük.

Kinyomjuk a formákból a kész koponyáinkat. A maradék karamellt felolvasztjuk, sütőpapírra egy tenyérnyi foltot vékonyan végighúzunk belőle és hagyjuk keményre dermedni. Amikor megdermedt, szilánkokat törünk le belőle és a gránátalmás koponyáink fejébe szúrunk pár darabot belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Amerikai Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Picipiros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is