Elkészítése
A gyümölcsöket, ha konzervet használunk, lecsepegtetjük, majd apró kockákra vágjuk. A hideg habtejszínt habfixálóval kemény habbá verjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összekeverjük a mascarponéval és a porcukorral.
Egy fél deciliter meleg vízben feloldjuk az egyik csomag zselatint, majd a mascarponés habhoz keverjük. Ezután a gyümölcsöket is hozzáadjuk a mascarponés keverékhez.
A vaníliás krémporokat kikeverjük a tejjel a csomagoláson található útmutató szerint. Egy csomag zselatint szintén meleg vízben feloldunk, majd ezt is hozzáadjuk a vaníliás krémhez.
Egy hosszúkás formát enyhén kiöblítünk hideg vízzel, hogy a desszertet később könnyen ki tudjuk venni belőle. Az előkészített formába először az alsó réteg vaníliás krémet öntjük, majd rákanalazzuk a gyümölcsös-mascarponés habot. Végül a vaníliás krém másik felével lezárjuk a rétegeket.
A formát 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a rétegek megszilárduljanak. Tálalás előtt óvatosan késsel elválasztjuk a desszert széleit a formától, majd tálra fordítjuk.
Tejszínhabbal, friss gyümölccsel vagy mandulaforgáccsal díszítjük.
