Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes álom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alsó-felső réteg

  • 2 csomag aranka krémpor
  • 6 dl tej
  • 1 csomag zselatin

Középső réteg

  • 250 g mascarpone ( én házilag készítettem hozzá)
  • 200 ml tejszín (hideg)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatin
  • 250 g gyümölcs (tetszőleges)

Elkészítése

A gyümölcsöket, ha konzervet használunk, lecsepegtetjük, majd apró kockákra vágjuk. A hideg habtejszínt habfixálóval kemény habbá verjük. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan összekeverjük a mascarponéval és a porcukorral.

Egy fél deciliter meleg vízben feloldjuk az egyik csomag zselatint, majd a mascarponés habhoz keverjük. Ezután a gyümölcsöket is hozzáadjuk a mascarponés keverékhez.

A vaníliás krémporokat kikeverjük a tejjel a csomagoláson található útmutató szerint. Egy csomag zselatint szintén meleg vízben feloldunk, majd ezt is hozzáadjuk a vaníliás krémhez.

Egy hosszúkás formát enyhén kiöblítünk hideg vízzel, hogy a desszertet később könnyen ki tudjuk venni belőle. Az előkészített formába először az alsó réteg vaníliás krémet öntjük, majd rákanalazzuk a gyümölcsös-mascarponés habot. Végül a vaníliás krém másik felével lezárjuk a rétegeket.

A formát 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a rétegek megszilárduljanak. Tálalás előtt óvatosan késsel elválasztjuk a desszert széleit a formától, majd tálra fordítjuk.

Tejszínhabbal, friss gyümölccsel vagy mandulaforgáccsal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kremes-alom/