Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 1 zacskó főzős vanília puding
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 7 ek kristálycukor


Elkészítése:

A pudingot 5 evők. cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük, kevés tej hozzáadásával. Közben feltesszük forrni a maradék tejet, s folyamatosan keverve hozzáadjuk a simára kevert pudingot, és felfőzzük. Ha kész, kiöntjük egy nagyobb tálba. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, s forró vízben kanálnyi nagyságúra szaggatva kifőzzük. Mindkét oldalára átfordítva, s mivel főzés közben dagad, keveset tegyünk bele egyszerre. Ha kész, lecsepegtetjük és ráhalmozzuk a pudingos krémre.

[box style=”info”]Én a forró vízbe szoktam tenni egy csipet sót, így keményebbé válik a hab. Hidegen-melegen fogyasztjuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/madartej-7/