Hozzávalók:
- 1 l tej
- 1 zacskó főzős vanília puding
- 1 vaníliás cukor
- 2 tojás
- 7 ek kristálycukor
Elkészítése:
A pudingot 5 evők. cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük, kevés tej hozzáadásával. Közben feltesszük forrni a maradék tejet, s folyamatosan keverve hozzáadjuk a simára kevert pudingot, és felfőzzük. Ha kész, kiöntjük egy nagyobb tálba. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, s forró vízben kanálnyi nagyságúra szaggatva kifőzzük. Mindkét oldalára átfordítva, s mivel főzés közben dagad, keveset tegyünk bele egyszerre. Ha kész, lecsepegtetjük és ráhalmozzuk a pudingos krémre.
[box style=”info”]Én a forró vízbe szoktam tenni egy csipet sót, így keményebbé válik a hab. Hidegen-melegen fogyasztjuk.[/box]