Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Mákos guba trifle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kiflit felkarikázzuk. Ha nem eléggé szikkadt, akkor tepsibe tesszük és 50-60 fokon szikkasztjuk. A szikkadt kiflit egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáadjuk a mákot, cukrot, citrom héját és kevés tejet öntünk hozzá. Elkezdjük összekeverni. Menet közben annyi tejet adunk hozzá, hogy magába szívja, de ne tocsogjon benne. Elkészítjük a krémet. A mascarponéhoz hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2021.12.05.

Hozzávalók egy átlátszó, talpas edényhezGubához

Krémhez

Elkészítése

A kiflit felkarikázzuk. Ha nem eléggé szikkadt, akkor tepsibe tesszük és 50-60 fokon szikkasztjuk.

A szikkadt kiflit egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáadjuk a mákot, cukrot, citrom héját és kevés tejet öntünk hozzá. Elkezdjük összekeverni. Menet közben annyi tejet adunk hozzá, hogy magába szívja, de ne tocsogjon benne.

Elkészítjük a krémet. A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd robotgéppel alaposan össezdolgozzuk. A jó hideg, folyékony tejszínt hozzáadjuk és felverjük az egészet.

Egy nagy, átlátszó, talpas edénybe kevés krémet teszünk, megszórjuk kandírozott narancshéjjal, majd erre tesszük a kifli felét és a krém felét egyenletesen eloszlatjuk rajta. Újból narancshéjat szórunk rá, rátesszük a maradék kiflit és a tetejére nyomjuk habzsákból a krémet.

Díszíthetjük darált mákkal és narancshéjjal. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is