Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos guba trifle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy átlátszó, talpas edényhezGubához

  • 6 szikkadt kifli
  • 15 dkg darált mák
  • 25 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dl felforrósított tej (lehet, hogy a kifli többet fog felvenni)

Krémhez

  • 2,5 dl habtejszín
  • 75 dkg mascarpone
  • 6 dkg porcukor
  • vaníliaőrlemény vagy paszta
  • 10 dkg kandírozott narancshéj

Elkészítése

A kiflit felkarikázzuk. Ha nem eléggé szikkadt, akkor tepsibe tesszük és 50-60 fokon szikkasztjuk.

A szikkadt kiflit egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáadjuk a mákot, cukrot, citrom héját és kevés tejet öntünk hozzá. Elkezdjük összekeverni. Menet közben annyi tejet adunk hozzá, hogy magába szívja, de ne tocsogjon benne.

Elkészítjük a krémet. A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd robotgéppel alaposan össezdolgozzuk. A jó hideg, folyékony tejszínt hozzáadjuk és felverjük az egészet.

Egy nagy, átlátszó, talpas edénybe kevés krémet teszünk, megszórjuk kandírozott narancshéjjal, majd erre tesszük a kifli felét és a krém felét egyenletesen eloszlatjuk rajta. Újból narancshéjat szórunk rá, rátesszük a maradék kiflit és a tetejére nyomjuk habzsákból a krémet.

Díszíthetjük darált mákkal és narancshéjjal. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/makos-guba-trifle/