Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákosguba pohárdesszert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab gluténmentes kifli
  • 10 dkg darált mák
  • 3 dl tej
  • 5 dkg eritrit
  • 2 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • eritrit ízlés szerint
  • 4 dl tej

Elkészítése

A vajat, az eritritet és a tejet összemelegítjük, majd a végén a citrom reszelt héját is hozzáadjuk.

A kifliket felkarikázzuk, megszórjuk a mákkal, ráöntjük a tejet, összeforgatjuk, végül poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk (nekem 6 kis pohárnyi lett).

Ezután elkészítjük a vaníliás pudingot: a tej felét feltesszük egy kisebb edényben melegedni ízlés szerinti eritritet adunk hozzá. A maradék tejben a pudingport kézi habverővel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük és a mákos kiflikre kanalazzuk.

30 percre hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/makosguba-pohardesszert/