Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Malakoff torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg babapiskóta (GM, kb lehet kicsit több fog kelleni)

A krémhez

  • 1,2 liter tej
  • 4 csomag vaníliaízű pudingpor (GM)
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl cukrászhab

A díszítéshez

  • 3 dl dl cukrászhab
  • gyümölcs

A babapiskóta megmártásához

  • 3 dl leőzött kávé

Elkészítése

Először a krémet készítsük el: 1 liter tejet a cukorral tegyük fel melegedni. A maradék tejben a pudingporokat kézi habverő segítségével keverjük simára, majd adjuk hozzá a forrásban lévő tejhez, addig forraljuk, állandó kevergetés mellett, amíg besűrűsödik, vegyük le a tűzről, néha meg-megkevergetve hűtsük ki.

A kávét főzzük le, hűtsük ki. Aki szereti, illetve, ahol gyerekek nem esznek belőle, ízesítheti kevés rummal.

A tejszínt verjük kemény habbá és a kihűlt pudinggal egy kézi habverő segítségével keverjük össze.

Egy 26-28 cm-es tortakarikát helyezzük tálcára vagy a leendő tálaló tálra és kezdjük el rétegezni a tortát: először a babapiskótákat mártsuk meg a kávéban, de semmiképp se áztassuk el! Ezekkel rakjuk ki a tortakarika alját, majd a krém 1/3-a kerül rá, ismét kávéba mártogatott piskóta következik, a maradék krém fele, kávéba mártogatott piskóta és a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.

Tegyük a tortát egy éjszakára hűtőbe. Másnap tortacsipkével ellátott tálra borítjuk, a tortakarikát, óvatosan leemeljük róla és tejszínhabbal díszítjük. Azonnal tálalható.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/malakoff-torta/