Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnakrémes madártej recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Krémhez

  • 30 dkg friss málna
  • 3 evőkanál málnaszörp
  • 1,5 liter tej
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál vaníliaízű pudingpor
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • cukor ízlés szerint

A habhoz

  • 4 tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítése

A málnát botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn keresztül átszűrjük, hogy ne kerüljön málnamag a krémbe.

A tojássárgáját a cukorral, szörppel, málnakrémmel, vaníliás pudingporral és a vanília aromával, kevés tejjel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, majd közepes sűrűségűre főzzük a krémet. Nem kell, hogy nagyon sűrű legyen a krém, mert még hűlés közben kicsit be fog sűrűsödni.

A fehér habhoz a tojások fehérjét verjük fel keményre a cukorral. Egy edényben forraljunk vizet, majd a felforrt a víz alatt vegyük lejjebb a hőfokot, hogy éppen csak forrjon a víz. Egy kanál segítségével szaggassuk bele a habgaluskákat. Két percig főzzük az egyik oldalukat, majd forgassuk meg és főzzük meg a másik felüket is.

A kész krémet tegyük egy nagyobb tálba vagy kisebb tálkákba és tegyünk habot a krémre. Tegyük hűtőbe pár órára, amíg jól kihűl.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/malnakremes-madartej/