Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandarinos vaníliapuding recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Mandarinos részhez

  • 5 dl mandarinlé (kb 15 db mandarinból)
  • 2 darab mandarin reszelt héja
  • 3 evőkanál cukor
  • 55 g kukoricakeményítő

Vaníliás részhez

  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 tk vanílipaszta
  • 55 g kukoricakeményítő

Elkészítése

Mindkét rész hozzávalóit külön-külön egy lábasba tesszük és simára keverjük benne a keményítőt, majd alacsony lángon állandó keverés mellet mindkét részt addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.

Ezután a pudingokat egy szilikon vagy teflonos kuglófformába felváltva belekanalzzuk (egy sor vaníliás, egy sor mandarinos puding és így tovább, amíg el nem fogynak).

Párszor a formát az asztalhoz ütegetjük, majd folpackkal letakarjuk és pár órán át, de legjobb egy éjszaka hűtőben dermesztjük.

A forma szélénél egy késsel fellazítjuk a pudingot, majd a formát egy tányérra borítjuk és kicsúsztatjuk belőle a pudingot.

Tetszés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/mandarinos-vaniliapuding/