Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Mandula fahéjas cukorban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 200 g mandula 2 ek édesített sűrített tej 90 g kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 2 ek víz 1⁄2 ek őrölt fahéj Elkészítése: A mandulát állandóan mozgatva enyhén megpirítjuk (olaj nélkül felhevített teflonserpenyőben vagy wokban). Egy kisebb fémedénybe tesszük a többi hozzávalót, és közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük. Akkor van kész, amikor a kristálycukor felolvad. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.10.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g mandula
  • 2 ek édesített sűrített tej
  • 90 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek víz
  • 1⁄2 ek őrölt fahéj


Elkészítése:

A mandulát állandóan mozgatva enyhén megpirítjuk (olaj nélkül felhevített teflonserpenyőben vagy wokban).

Egy kisebb fémedénybe tesszük a többi hozzávalót, és közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük. Akkor van kész, amikor a kristálycukor felolvad. Hozzáadjuk a pirított mandulát, majd villával folyamatosan forgatjuk.

Ahogy a víz párolog, a szirup sűrűsödik, végül rámorzsásodik a mandulára. Csak óvatosan! Ha túl sokáig és durván forgatjuk, lepereg róla a máz. Sütőpapíron vagy fólián szétterítve kihűtjük. Ha néhol összeragadtak, szedjük szét. Jól zárható üvegbe tesszük.

[box style=”info”]Karácsonykor vagy bármilyen más ünnepen finom rágcsálnivaló.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is