Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandula fahéjas cukorban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g mandula
  • 2 ek édesített sűrített tej
  • 90 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek víz
  • 1⁄2 ek őrölt fahéj


Elkészítése:

A mandulát állandóan mozgatva enyhén megpirítjuk (olaj nélkül felhevített teflonserpenyőben vagy wokban).

Egy kisebb fémedénybe tesszük a többi hozzávalót, és közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük. Akkor van kész, amikor a kristálycukor felolvad. Hozzáadjuk a pirított mandulát, majd villával folyamatosan forgatjuk.

Ahogy a víz párolog, a szirup sűrűsödik, végül rámorzsásodik a mandulára. Csak óvatosan! Ha túl sokáig és durván forgatjuk, lepereg róla a máz. Sütőpapíron vagy fólián szétterítve kihűtjük. Ha néhol összeragadtak, szedjük szét. Jól zárható üvegbe tesszük.

[box style=”info”]Karácsonykor vagy bármilyen más ünnepen finom rágcsálnivaló.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/mandula-fahejas-cukorban/