Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipánnal töltött aszalt sárgabarack. recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20-22 db aszalt sárgabarack
  • 10 dkg marcipán
  • 1,5-2 dl barackpálinka (v. rum)
  • 1 tábla étcsokoládé (60 %-os)


Elkészítése:

Keressük meg az aszalt sárgabarack oldalán lévő kis nyílást, majd óvatosan nyissuk szét. Ezután tegyük egy tálba, majd öntsük fel a barackpálinkával, és hagyjuk legalább 4 órán át ázni, hogy átjárja a pálinka íze.

Mielőtt hozzálátnánk a barackok megtöltéséhez, tegyük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.

A marcipánból vágjunk borsónyi darabokat, majd a barackon lévő nyíláson keresztül töltsük a barackba.(annyi massza kerüljön bele, hogy megtöltse a mag helyét)

A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd mártsuk bele a megtöltött barackokat. Ezután tegyük félre, még a csokoládé teljesen megkeményedik a barackon. (Én fogpiszkálót szúrtam a megtöltött barackszemekbe, majd úgy mártottam bele a csokoládéba. Ezután rászúrtam egy hungarocellre és így hagytam megdermedni a csokoládét)

Az elkészült töltött sárgabarackot légmentesen záródó dobozban, hűvös helyen, két hétig tárolhatjuk. Díszcsomagolásban el is ajándékozhatjuk.

 

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/marcipannal-toltott-aszalt-sargabarack/