Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipános keksztekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál rum
  • 1 dl lefőzött feketekávé
  • 40 dkg marcipán
  • tej (amennyit felvesz)

Elkészítése

A darált kekszet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd adjuk hozzá a puha vajat, a rumot, a lefőzött, hideg feketekávét, majd kezdjük el összegyúrni.

Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá annyi hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható masszát kapjunk (a tejet csakis apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).

Ezután enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb fél cm vastagra.

A marcipánt gyúrjuk össze, majd szintén enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki akkorára, mint a kekszes lap. Ezután a marcipánt helyezzük rá a kekszes lapra, majd a papír segítségével tekerjük fel (én egyszerűen ráfordítottam a marcipánt, majd óvatosan lehúztam róla a papírt).

Ezután helyezzük tálcára a tekercset, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/marcipanos-keksztekercs/