Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipános-mogyorós szaloncukor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg darált mandula (vagy mandulaliszt)
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg méz (vagy porcukor)
  • kandírozott narancshéj
  • 1 evőkanál amarettó (vagy ízlés szerint mehet bele több is)
  • 1 narancs leve
  • fahéj
  • 150 g étcsokoládé

Elkészítése

A darált mandulát és a mogyorót keverjük össze a narancshéjjal, az amarettóval, a fahéjjal, mézzel vagy porcukorral, majd óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet.

Ha porcukrot használunk akkor több, ha mézet, akkor kevesebb narancslére lesz szükségünk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg a massza.

Az étcsokoládét olvasszuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a kézzel formázott szaloncukrokat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük a hűtőbe, míg szépen megszilárdulnak.

Ezután már papírba is csomagolhatjuk a szaloncukrokat.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/marcipanos-mogyoros-szaloncukor/