Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Marcipános puncsrolád

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg pisztáciás marcipán Töltelék: 25 dkg piskótamaradék 2 ek rum 1 ek olvasztott margarin 1 ek holland kakaópor 2 ek cukor 3 ek baracklekvár 1 citrom reszelt héja 1 kk őrölt vaníliarúd 10 dkg őrölt mandula Bevonat: 10 dkg ét tortabevonó 2 ek olaj Díszítés: durvára vágott zöld pisztácia Elkészítése: A töltelék hozzávalóit […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg pisztáciás marcipán

Töltelék:

  • 25 dkg piskótamaradék
  • 2 ek rum
  • 1 ek olvasztott margarin
  • 1 ek holland kakaópor
  • 2 ek cukor
  • 3 ek baracklekvár
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk őrölt vaníliarúd
  • 10 dkg őrölt mandula

Bevonat:

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 2 ek olaj

Díszítés:

  • durvára vágott zöld pisztácia


Elkészítése:

A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, de ne legyen túl lágy a massza, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.

A marcipánt két nagyobb folpack közé tesszük és nagyon vákonyra kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra.

A töltelékből kb 1,5 cm-es hengereket formázunk. A hengereket egyenként beletekerjük a marcipánba. A végeiket a megolvasztott csokiba mártjuk, majd sütőpapírra sorakoztatjuk és durvára vágott pisztáciával megszórjuk. Dermedés után leszedjük a sütőpapírról és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is