Elkészítése
Az alap tésztát alaposan összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy egy könnyen formázható, de nem ragadós masszát kapjunk. A tésztát négy részre osztjuk: egy nagyobbra és három egyenlő részre.
A három kisebb tésztadarabot egyesével, folpackon téglalap alakúra nyújtjuk, ügyelve arra, hogy mindegyik azonos méretű legyen. A nagyobb tésztadarabot is téglalap alakúra nyújtjuk, de úgy, hogy a mérete hosszában igazodjon a kisebb téglalapokhoz.
A krémhez a vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel alaposan kikeverjük, hogy kenhető állagot kapjunk. Az egyik kinyújtott lapra vékonyan kenünk a krémből, majd szorosan kirakjuk kimagozott meggyszemekkel, és óvatosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik két lappal is.
A nagyobb tésztadarabot folpackon téglalap alakúra nyújtjuk, majd vékonyan megkenjük a krémmel. Két kis rudat helyezünk rá, és ezek közé is krémet kenünk. A két rúd tetejére ráhelyezzük a harmadik meggyes rudat is. A rudak oldalát is megkenjük a maradék krémmel, különösen ott, ahol a tészta kicsit beesne.
A folpack segítségével óvatosan feltekerjük az egészet. A feltekeréshez érdemes segítséget kérni, hogy a rudak egyenletesen helyezkedjenek el. Végül megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, és hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva már szeletelhetjük is ezt a kicsit macerás, de nagyon finom süteményt.
