Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes csoda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál feketekávé
  • tej (az összeállításhoz )

Krém

  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • magozott meggy

Szórás

  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

Az alap tésztát alaposan összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy egy könnyen formázható, de nem ragadós masszát kapjunk. A tésztát négy részre osztjuk: egy nagyobbra és három egyenlő részre.

A három kisebb tésztadarabot egyesével, folpackon téglalap alakúra nyújtjuk, ügyelve arra, hogy mindegyik azonos méretű legyen. A nagyobb tésztadarabot is téglalap alakúra nyújtjuk, de úgy, hogy a mérete hosszában igazodjon a kisebb téglalapokhoz.

A krémhez a vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel alaposan kikeverjük, hogy kenhető állagot kapjunk. Az egyik kinyújtott lapra vékonyan kenünk a krémből, majd szorosan kirakjuk kimagozott meggyszemekkel, és óvatosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik két lappal is.

A nagyobb tésztadarabot folpackon téglalap alakúra nyújtjuk, majd vékonyan megkenjük a krémmel. Két kis rudat helyezünk rá, és ezek közé is krémet kenünk. A két rúd tetejére ráhelyezzük a harmadik meggyes rudat is. A rudak oldalát is megkenjük a maradék krémmel, különösen ott, ahol a tészta kicsit beesne.

A folpack segítségével óvatosan feltekerjük az egészet. A feltekeréshez érdemes segítséget kérni, hogy a rudak egyenletesen helyezkedjenek el. Végül megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, és hűtőbe tesszük.

Pár óra múlva már szeletelhetjük is ezt a kicsit macerás, de nagyon finom süteményt.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/meggyes-csoda/