Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Meggyes csokoládékrémmel töltött bonbon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg csokoládé (60%-os) 10 dkg fehér csokoládé 0,5 dl tejszín 2-3 ek apróra vágott, konyakban áztatott meggy Szilikon bonbon forma Elkészítése: A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és vízgőz fölött olvasszuk fel. Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével, kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, majd tegyük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg csokoládé (60%-os)
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 0,5 dl tejszín
  • 2-3 ek apróra vágott, konyakban áztatott meggy
  • Szilikon bonbon forma


Elkészítése:

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és vízgőz fölött olvasszuk fel.

Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével, kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét)

Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, és szintén kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni. (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét)

A fehér csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd vízgőz fölött kezdjük el felolvasztani. Közben apránként keverjük hozzá a tejszínt, hogy egy folyósabb állagot kapjunk. (figyeljünk nehogy túl folyós legyen, lehet nem kell hozzá az összes tejszín)

Az előzőleg pár napig konyak áztatott meggyet alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.

A felolvasztott csokoládéhoz ezután keverjük hozzá az apróra összevágott meggyet, majd kanalazzuk bele a formákba úgy, hogy ne legyen tele a forma.

Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkás kanállal, kanalazzuk a töltelék tetejére. Ezután egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből, majd óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.

Az elkészült bonbonokat tegyük bele egy bonbontartóba, és úgy kínáljuk. Egy szép díszcsomagolásban ízlés szerint pl. Valentin napra el is ajándékozhatjuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is