Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes tiramisu krémlikőrrel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Meggyes krémhez

  • 1 kg magozott meggy
  • 5 dl meggylé (vagy víz)
  • 40 g vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 0,5 kisaknál fahéj (opcionális)
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • cukor ízlés szerint

Tiramisu krémhez

  • 500 g mascarpone
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg balieys ízesítésű cappucinopor
  • 5 cl krémlikőr

A piskóta mártogatásához

  • 800 g babapiskóta
  • 5 dl tej
  • 300 ml esszpreszó kávé (cukor nélkül)
  • 5 cl krémlikőr

Rétegek közé

  • 10 dkg apróra vágott étcsokládé

Tálaláshoz

  • kakaópor
  • friss meggy

Elkészítése

Meggy krém:

A meggyet 5 dl vízzel vagy a meggylével felfőzzük. Amikor felforrt, akkor ízlés szerint cukorral, fahéjjal és a reszelt csokoládéval ízesítjük. A vaníliás pudingport keverjük simára kevés vízzel, majd a forró meggylével hőkiegyenlítjük, besűrítjük. Az elkészült meggykrémet kihűtjük.

Tiramisu krém:

A tojásokat válasszuk szét, majd a tojássárgákat a porcukorral és a cappucinoporral keverjük habosra. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét.

Ezután adjuk hozzá a krémlikőrt, majd a keményre felvert tojáshabot. A tojáshabot óvatosan egy keverőkanál segítségével keverjük el a krémben.

Kávés-mártogatós folyadék:

A tejben keverjük el a krémlikőrt és az esszpresszót.

Összeállítás:

A tejes keverékben a babapiskótákat megmártjuk, majd egy pohárba lerakunk belőle egy réteget. A babapiskóta réteg tetejére egy réteg meggykrémet rakunk. A meggyréteg tetejére egy adag tiramisu krémet rakunk, majd újból a beáztatott babapiskotát. Ezután ismételjük meg a rétegezést. A legutolsó rétegnek tiramisu krémet rakunk a tálaló pohárba. A krém tetejét szórjuk meg kakaóporral tálalás előtt.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/meggyes-tiramisu-kremlikorrel/