Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyhabos torta (sütés nélküli) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kekszes alap

  • 20 dkg édes keksz
  • 10 dkg vaj

Meggyes-mascarponés rész

  • 20 dkg cukrozott meggy (vagy meggybefőtt)
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl habtejszín

Joghurtos-meggyes rész

  • 500 g meggy ízű joghurt
  • 4 evőkanál meggylé (kb)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 g porzselatin
  • 2,5 dl habtejszín

Joghurtos-meggyes krém

  • 1 dl víz

Elkészítése

A kekszet daráljuk le vagy morzsoljuk alaposan össze. A vajat melegítsük fel, majd öntsük a darált kekszhez és keverjük alaposan össze (ha túl száraz lenne, akkor egy kevés olvasztott vajat még tegyünk hozzá).

Egy 24 cm-es tortaforma alját és körben a szélét is béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.

A meggyet előző nap magozzuk ki, szórjuk meg 2-3 ek cukorral, majd felhasználás előtt csepegtessük le (a visszamaradt meggylevet tegyük félre). Ezután turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük mielőtt a krémhez keverjük.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a pépesített meggyet is.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a meggyes-mascarponés keverékhez és szintén keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a krémhez.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd a kekszes alapra, egyenletesen kanalazzuk rá a meggyes krémet. Ezután pár órára tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen a habos-krém.

A joghurthoz adjuk hozzá a meggylevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (a cukrozott meggy visszamaradt levét használjuk fel hozzá).

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük a joghurtos keverékhez, és szintén keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, szintén keverjük a joghurtos keverékhez.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből és az előző meggyes rétegre egyenletesen kanalazzuk rá a joghurthabot, majd tegyük vissza pár órára a hűtőbe, hogy ez a réteg is kellően megdermedjen (én előző nap állítottam össze a tortát, majd tálalásig a hűtőben pihent).

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/meggyhabos-torta-sutes-nelkuli/