Hozzávalók:
1 őzgerinc formához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg ostyalap
- ízlés szerint meggy
Elkészítése:
A margarint, porcukrot és a kakaóport gőz fölött, 5-6 perc alatt sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport. Ismét 4-5 percig gőz fölött főzzük, amíg besűrűsödik.
A gőzről levéve hozzáadjuk az összetört ostyalapot, illetve a meggyet. De adhatunk hozzá még diót, mazsolát, kókuszt, ízlés kérdése.
Az őzgerincformát alufóliával kibéleljük, beleöntjük a masszát. Kihűlés után fagyasztóba rakjuk.
Kb 1-2 óra elteltével a fagyasztóból kivéve, kiborítjuk a formából és felszeleteljük.
[box style=”info”]Nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető édesség. Ha váratlan vendégek érkeznek, csak kivesszük a fagyasztóból és már kínálhatjuk is![/box]