Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi mogyorókrém egyszerűen elkészíthető, és igazi alternatívát nyújt a bolti krémekkel szemben. Gazdag csokoládés-mogyorós íze miatt kenyérre kenve, süteményekbe vagy palacsintába töltve is nagyszerű választás. Bár állaga kissé rusztikusabb, az íze kárpótol mindenkit.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Mogyoró előkészítése

A mogyorót a cukorral együtt elektromos kávédarálóban finomra őröljük. A cukor segít abban, hogy ne ragadjon bele a gépbe, így mogyorólisztet kapunk.

Krém elkészítése

Az apróra tördelt csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vajat. Ezután beleforgatjuk a darált mogyorót és a sűrített tejet. Alaposan összedolgozzuk, míg krémes állagot nem kapunk.

Tálalás és tárolás

A kész mogyorókrémet egy tiszta, jól zárható üvegbe töltjük. A megadott mennyiségből kb. fél liter krém készül. Bár az állaga nem lesz olyan teljesen homogén, mint a bolti változat, íze mennyei.

Tipp

Ha simább krémet szeretnénk, a mogyorót darálás után botmixerrel vagy aprítógéppel tovább krémesíthetjük. Ízesíthetjük egy kevés vaníliával, fahéjjal vagy akár egy csipet sóval is, hogy még jobban kiemelje a csokoládé ízét. Hűtőben 1–2 hétig is eláll, de valószínűleg sokkal hamarabb elfogy.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is