Mogyoró előkészítése
A mogyorót a cukorral együtt elektromos kávédarálóban finomra őröljük. A cukor segít abban, hogy ne ragadjon bele a gépbe, így mogyorólisztet kapunk.
Krém elkészítése
Az apróra tördelt csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vajat. Ezután beleforgatjuk a darált mogyorót és a sűrített tejet. Alaposan összedolgozzuk, míg krémes állagot nem kapunk.
Tálalás és tárolás
A kész mogyorókrémet egy tiszta, jól zárható üvegbe töltjük. A megadott mennyiségből kb. fél liter krém készül. Bár az állaga nem lesz olyan teljesen homogén, mint a bolti változat, íze mennyei.
Tipp
Ha simább krémet szeretnénk, a mogyorót darálás után botmixerrel vagy aprítógéppel tovább krémesíthetjük. Ízesíthetjük egy kevés vaníliával, fahéjjal vagy akár egy csipet sóval is, hogy még jobban kiemelje a csokoládé ízét. Hűtőben 1–2 hétig is eláll, de valószínűleg sokkal hamarabb elfogy.