Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorókrém házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg darált mogyoró
  • 7 dkg cukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 7 dkg vaj
  • 1 dl sűrített tej

Elkészítése

Mogyoró előkészítése

A mogyorót a cukorral együtt elektromos kávédarálóban finomra őröljük. A cukor segít abban, hogy ne ragadjon bele a gépbe, így mogyorólisztet kapunk.

Krém elkészítése

Az apróra tördelt csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vajat. Ezután beleforgatjuk a darált mogyorót és a sűrített tejet. Alaposan összedolgozzuk, míg krémes állagot nem kapunk.

Tálalás és tárolás

A kész mogyorókrémet egy tiszta, jól zárható üvegbe töltjük. A megadott mennyiségből kb. fél liter krém készül. Bár az állaga nem lesz olyan teljesen homogén, mint a bolti változat, íze mennyei.

Tipp

Ha simább krémet szeretnénk, a mogyorót darálás után botmixerrel vagy aprítógéppel tovább krémesíthetjük. Ízesíthetjük egy kevés vaníliával, fahéjjal vagy akár egy csipet sóval is, hogy még jobban kiemelje a csokoládé ízét. Hűtőben 1–2 hétig is eláll, de valószínűleg sokkal hamarabb elfogy.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/mogyorokrem-hazilag/