Hozzávalók:
- 200 g darált háztartási keksz
- 100 g darált dió (fele a forgatáshoz)
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 100 g porcukor
- 1 ek rum aroma
- 4 púpos ek mogyorókrém
- 4 púpos ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
Egy tálba szórjuk a kekszet, a dió felét, a kakaóport, a porcukrot, és jól összeforgatjuk.
Belekanalazzuk a rumaromát, a lekvárt és a mogyorókrémet. (A mogyorókrémet érdemes előtte egy picit felmelegíteni, így könnyebb vele dolgozni.)
Jó alaposan összedolgozzuk.
A maradék diót egy tálba szórjuk.
Apró golyókat gyúrunk a tésztából, és megforgatjuk a darált dióban.
[box style=”info”]Egyszerű, roppant finom, sütés nélküli édesség. Kb. 5 perc az összeállítása, további 10 perc a gombócok megformázása, és már fogyasztható is. Remek vendégváró.
Nagyobb gyerekek is biztosan nagy lelkesedéssel segítenek a gombócozásban és az elfogyasztásában.
35 db egész kicsi golyó lett ebből az adag tésztából.[/box]