A mogyorós-csokis bomba egy gyorsan elkészíthető, ropogós desszert, amelyben a csokoládé, a pelyhek és a mogyoró tökéletes harmóniát alkotnak. Gyerekzsúrra, vendégvárónak vagy csak egy kis nassolnivalónak is kiváló, ráadásul elkészíteni is igazi jó móka.
Massza elkészítése
A csokoládét darabokra tördeljük, a vajat kockákra vágjuk, majd egy tálban mikróban – fokozatos melegítéssel, vigyázva, hogy ne égjen meg – felolvasztjuk. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a gabonagolyókat és a kukoricapelyhet. Végül beleforgatjuk a durvára darált mogyorót (vagy más csonthéjast, például diót, mandulát).
Formázás és hűtés
A muffin sütőformát kibéleljük kapszlikkal, és egy kanál segítségével beleadagoljuk a masszát. Ha nincs kéznél forma, sütőpapírra halmozva is elkészíthetjük. A megtöltött formákat hűtőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt megdermednek.
Tipp
A pelyhek és a gabonagolyók nem áznak el, így a desszert állaga ropogós marad. Ízlés szerint színes cukordarával vagy kókuszreszelékkel is megszórhatjuk a tetejét. Hűtőben tárolva több napig friss marad, de általában pillanatok alatt elfogy.