Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorós-csokis bomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 nagy evőkanál csokis gabonagolyó
  • 10 nagy evőkanál natúr kukoricapehely
  • 10 dkg darált mogyoró (dió vagy mandula)
  • 30 dkg csokoládé
  • 6 dkg vaj

Elkészítése

A mogyorós-csokis bomba egy gyorsan elkészíthető, ropogós desszert, amelyben a csokoládé, a pelyhek és a mogyoró tökéletes harmóniát alkotnak. Gyerekzsúrra, vendégvárónak vagy csak egy kis nassolnivalónak is kiváló, ráadásul elkészíteni is igazi jó móka.

Massza elkészítése

A csokoládét darabokra tördeljük, a vajat kockákra vágjuk, majd egy tálban mikróban – fokozatos melegítéssel, vigyázva, hogy ne égjen meg – felolvasztjuk. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a gabonagolyókat és a kukoricapelyhet. Végül beleforgatjuk a durvára darált mogyorót (vagy más csonthéjast, például diót, mandulát).

Formázás és hűtés

A muffin sütőformát kibéleljük kapszlikkal, és egy kanál segítségével beleadagoljuk a masszát. Ha nincs kéznél forma, sütőpapírra halmozva is elkészíthetjük. A megtöltött formákat hűtőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt megdermednek.

Tipp

A pelyhek és a gabonagolyók nem áznak el, így a desszert állaga ropogós marad. Ízlés szerint színes cukordarával vagy kókuszreszelékkel is megszórhatjuk a tetejét. Hűtőben tárolva több napig friss marad, de általában pillanatok alatt elfogy.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/mogyoros-csokis-bomba/