Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorós szaloncukor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg mogyoró
  • 40 ml főzött kávé
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj

A szaloncukor bevonásához

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

A mogyorót szárazon pirítsuk meg enyhén egy teflonserpenyőben, majd daráljuk le.

10 dkg csokoládét vízgőz felett olvasszunk meg, adjuk hozzá a vajat és a kávét.

Keverjük el a mogyoróval, gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe fél órára, ezt követően formázzunk belőle szaloncukrokat, nekem 40 db lett.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel 1 ek étolajjal, majd mártogassuk bele a szaloncukrokat, szedjük rácsra és hagyjuk teljesen megszilárdulni a csokit.

Ezt követőn selyempapírba csomagolhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/mogyoros-szaloncukor/