Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 liter (nem kiló!) liszt
- 3 liter must
- 25 dkg cukor
- 12 dkg keményítő
- ízlés szerint szegfűszeg és fahéj
- cérnára felfűzött dióbél (kb 30-40 dkg)
Elkészítése:
A lisztből, mustból, keményítőből és fűszerekből folyós pépet készítünk, alacsony tűzön, állandó keverés mellett. Kicsit hagyjuk hűlni, s ezalatt a szép dióbélt felfűzzük erős cérnára.

Az így kapott fűzért belemártjuk legalább háromszor a pépbe, úgy, hogy közben csorogni és szikkadni hagyjuk.

Ha teljesen megszikkadt, lehet szeletelni a különleges, egyedi csemegét!
[box style=”info”]Kicsit időigényes az elkészítése, először csak fél adagot készítsünk, én is így tettem az eredeti recepthez képest![/box]
