Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustkolbász recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 liter (nem kiló!) liszt
  • 3 liter must
  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg keményítő
  • ízlés szerint szegfűszeg és fahéj
  • cérnára felfűzött dióbél (kb 30-40 dkg)


Elkészítése:

A lisztből, mustból, keményítőből és fűszerekből folyós pépet készítünk, alacsony tűzön, állandó keverés mellett. Kicsit hagyjuk hűlni, s ezalatt a szép dióbélt felfűzzük erős cérnára.
DSC_0604
Az így kapott fűzért belemártjuk legalább háromszor a pépbe, úgy, hogy közben csorogni és szikkadni hagyjuk.
DSC_0605
Ha teljesen megszikkadt, lehet szeletelni a különleges, egyedi csemegét!
[box style=”info”]Kicsit időigényes az elkészítése, először csak fél adagot készítsünk, én is így tettem az eredeti recepthez képest![/box]

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/mustkolbasz/