Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Nagyi madárteje

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,2 liter tej 4 tojás 1 púpozott evőkanál finomliszt 15 dkg kristálycukor 1 szál vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk és 5 dkg cukrot belekeverünk. 7 dl tejet felforralunk és az édes habot evőkanállal apránként beleszaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát öt másodpercig főzzük, majd lecsurgatjuk. A tojások […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2014.06.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,2 liter tej
  • 4 tojás
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 szál vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk és 5 dkg cukrot belekeverünk.

7 dl tejet felforralunk és az édes habot evőkanállal apránként beleszaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát öt másodpercig főzzük, majd lecsurgatjuk.

A tojások sárgáját cukorral, a liszttel, a vaníliával habosra keverjük, a maradék tejjel felengedjük, azt az átszűrt tejet is beleöntjük, amiben a habgaluskákat kifőztük. Habverővel kevergetve, gőzön krémmé főzzük, majd ha kihűlt jénaiba öntjük és a habgaluskákat a tetejére rakjuk.

Hidegen tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is