Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos mascarponekrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 dl habtejszín
  • 4 narancs
  • porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor


Elkészítése:

A mascarponét egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, egy narancs reszelt héját és levét, és fakanállal jó habosra keverjük.

A többi narancsot megpucoljuk, a fehér részét teljesen eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük és kisebb darabokra felvágjuk.
Ezután óvatosan a krémhez keverjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, szintén óvatosan összeforgatjuk a narancsos-mascarponekrémmel. Amennyiben rögtön nem tálaljuk, akkor hűtőben tároljuk.

Tálalás előtt poharakba kanalazzuk, majd a tetejére narancshéjat reszelünk és narancskarikával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/narancsos-mascarponekrem/