Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos-meggyes csokivarázs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg csokoládé (lehetőleg narancsos)
  • 2 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg kakaós keksz
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 1 üvegcse meggyaroma
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 üveg magozott meggy

Bevonath

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 2 dkg vaj

Elkészítése

A kétféle kekszet daráljuk le és keverjük össze. A meggyet alaposan csepegtessük le, majd vágjuk kisebb darabokra.

Egy edénybe tegyük bele a tejet, a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint az apróra tördelt csokoládét, majd állandó kevergetés mellett olvasszuk össze. Ezután vegyük le a tűzről és először keverjük hozzá a rumaromát és a meggyaromát, majd a darált kekszet, és végül az apróra vágott meggyet is.

Egy sütőformát béleljünk ki folpackkal, majd egyenletesen öntsük bele a még meleg, kekszes masszát és hagyjuk hűlni.

Amikor már kihűlt, tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen (minél tovább van a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek és könnyebben lehet majd szeletelni).

A vajat és a tejszínt tegyük egy edénybe, majd melegítsük forráspontig. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük míg szépen felolvad.

Vegyük ki a formát a hűtőből, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a megdermedt süteményt egy tálcára, vegyük le a fóliát, majd vonjuk be a csokoládéval.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/narancsos-meggyes-csokivarazs/