A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját és a fehérjét külön tálba tesszük. Egy nagy edényben vizet melegítünk, amelyre mindkét tál ráfér, de nem érhet bele a vízbe. A tojássárgájához hozzáadjuk a porcukor felét, a narancs reszelt héját és a vaníliás cukrot, majd gőz fölött folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. Vigyázunk, hogy ne melegedjen túl, mert a tojás kicsapódhat. Ha a krém elkészült és kihűlt, beleforgatjuk a mascarponét.
A tojásfehérjéket félig habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukor másik felét. Ezután a tálat gőz fölé helyezzük, és addig verjük, amíg a hab fényes és kemény lesz, mint a habcsóknál. A tojáshabot óvatosan a mascarponés-tojássárgás krémhez forgatjuk, hogy könnyű és habos legyen.
A kávéból, tejből és rumból keveréket készítünk, amelybe a babapiskótákat gyorsan megmártjuk, ügyelve, hogy ne ázzanak el. Egy tál alját kirakjuk a mártogatott babapiskótával, rákenünk egy réteg krémet, majd ismét babapiskótát helyezünk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak, a tetejére mindig krém kerül.
A desszertet néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt kakaóporral vagy reszelt fehér csokoládéval hintjük meg a tetejét. Jó étvágyat!