Elkészítése
A darált kekszet összekeverjük a puha margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A töltelékhez a túrót egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a mascarponét (vagy más natúr krémsajtot), a cukrot és a reszelt citromhéjat. Az almákat megmossuk, kimagozzuk, és héjastól apró kockákra vágjuk. A narancsokat meghámozzuk, kockákra daraboljuk, és a levüket kissé kinyomkodjuk, hogy ne áztassák el a krémet. Az előkészített gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. A kekszes tésztát porcukorral megszórt gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessük vele a formát. A tésztát kézzel kicsit belenyomkodjuk a forma falába és aljába, majd megtöltjük a túrókrémmel.
A tetejét a maradék kekszes tésztával befedjük, és a folpackkal lezárjuk. Hűtőbe tesszük, ahol 2 órán át dermesztjük.
Tálalás előtt kifordítjuk a formából, és szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
