Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos-túrós alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg darált keksz
  • 20 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • kb 2 dl 30 %-os tejszín

A töltelékhez

  • 45 dkg túró
  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db narancs
  • 2 db savanykás alma

Elkészítése

A darált kekszet összekeverjük a puha margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A töltelékhez a túrót egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a mascarponét (vagy más natúr krémsajtot), a cukrot és a reszelt citromhéjat. Az almákat megmossuk, kimagozzuk, és héjastól apró kockákra vágjuk. A narancsokat meghámozzuk, kockákra daraboljuk, és a levüket kissé kinyomkodjuk, hogy ne áztassák el a krémet. Az előkészített gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe.

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. A kekszes tésztát porcukorral megszórt gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessük vele a formát. A tésztát kézzel kicsit belenyomkodjuk a forma falába és aljába, majd megtöltjük a túrókrémmel.

A tetejét a maradék kekszes tésztával befedjük, és a folpackkal lezárjuk. Hűtőbe tesszük, ahol 2 órán át dermesztjük.

Tálalás előtt kifordítjuk a formából, és szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/narancsos-turos-alagut/