Elkészítése
Az oreo kekszeket robotgépben finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot. Addig dolgoztatjuk a gépet, amíg össze nem áll egy ragacsos, homogén masszává. A tésztát 15 percre hűtőbe tesszük.
A masszából diónyi golyókat formázunk, majd ismét 15 percre a hűtőbe tesszük őket. Közben a fehér csokoládét kevés olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A lehűtött golyókat megmártjuk a csokoládéban, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy a máz szépen megdermedjen.
Amikor a bevonat megszilárdult, a golyókat ízlés szerint díszíthetjük olvasztott étcsokoládéval, darált keksszel vagy kakaóporral.
Tipp
A golyók készülhetnek ét- vagy tejcsokoládés bevonattal is, így változatos tálalást érhetünk el. Ha ünnepire hangolnánk, szórhatunk a tetejükre apró színes cukorkát vagy kókuszreszeléket is.

