Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oreos-szedres sajttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 25 dkg oreo keksz
  • 7 dkg olvasztott vaj

Szedres réteg

  • 80 dkg szeder
  • 3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 3 teáskanál zselatin

Krém

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál joghurt
  • 4 dl habtejszín
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2 csomag zselatinfix

Elkészítése

A kekszet egy késes aprítóval morzsás állagúra dolgozzuk. Ha nincs késes aprítónk, akkor egy húsklopfolóval vagy nyújtófával veregessük morzsásra (a kekszet tegyük egy vastag falú zacskóba).

A kekszet dolgozzuk össze az olvasztott vajjal.

A 22 cm-es forma aljára és oldalára tegyünk sütőpapírt, vagy pedig wax fóliát. Az alapot simítsuk bele a formába és egyenletesen nyomkodjuk bele.

A szedres réteghez a zselatint áztassuk kevés vízbe és hagyjuk, hogy megduzzadjon.

A szedret egy botmixerrel pürésítsük, majd szűrjük át és kezdjük el felmelegíteni a cukorral. A zselatint oldjuk fel, majd adjuk a szederhez és addig melegítsük amíg az egész keverék homogén lesz. Annyira hűtsük csak ki, hogy ne legyen meleg, ne oldja majd a krémet.

A krémhez a mascarponét alaposan kikeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral és a citrom héjával, majd hozzáöntjük a tejszínt és felverjük az egészet, végül pedig a zselatinfixet is beledolgozzuk.

Elkezdjük rétegezni a formába a krémet és a szedres tölteléket. Először egy adag mascarponés krémet kenünk az alapra, majd a szedres részből teszünk rá, újra mascarponés krém, újabb adag szedres réteg és az utolsó adag mascarponés krém. Ha tudjuk, akkor több réteget is készíthetünk. Mindenképp mascarponés krémmel zárjuk és a tetejére öntsük a maradék szedres zselét.

Tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd másnap ízlés szerint díszítsük és szelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/oreos-szedres-sajttorta/